Людям з порушення зору Звичайна версія

У ПАТ КБ "ІНТЕРБАНК" запроваджено тимчасову адміністрацію

30.04.2014

Як повідомлялось раніше, у зв’язку з віднесенням Національним банком України ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА КОМЕРЦІЙНОГО БАНКУ "ІНТЕРБАНК" до категорії неплатоспроможних Фонд запровадив тимчасову адміністрацію в даний банк та розпочав процедуру виведення його з ринку з 24 квітня 2014 року.

З метою пошуку потенційних інвесторів, що можуть бути залучені до виведення ПАТ КБ "ІНТЕРБАНК" з ринку, оприлюднено відповідне оголошення на сайті Фонду, яким запропоновано потенційним інвесторам такі способи виведення банку з ринку:

1) відчуження всіх або частини активів і зобов’язань банку на користь приймаючого банку;

2) створення та продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов’язань банку;

3) продаж банку в цілому.

Фонд здійснюватиме прийом документів від потенційних інвесторів для визнання їх кваліфікованими, у тому числі отримання згоди про можливість участі у конкурсі та цінової пропозиції, до 18:00 год. 16.05.2014 року включно.

Законодавством передбачено, що під час дії тимчасової адміністрації банк здійснює виплати коштів вкладникам - фізичним особам за договорами банківського вкладу (депозиту), строк дії яких закінчився, та за договорами банківського рахунку (поточні та карткові рахунки), але не більше 200 тисяч гривень.

Відповідно до звітності ПАТ КБ "ІНТЕРБАНК" за станом на 01 квітня 2014 року, що подавалась банком до Фонду, загальна сума вкладів в межах гарантованого розміру за вкладами 1024 вкладників - фізичних осіб становить майже 79,0 млн грн, з яких 50,8 млн грн підлягають виплаті вкладникам під час дії тимчасової адміністрації. Інформація про вищезазначені вклади може бути уточнена в результаті роботи уповноваженої особи Фонду на тимчасову адміністрацію в ПАТ КБ "ІНТЕРБАНК".

Інформація про час та порядок виплат вкладникам за договорами банківського вкладу, строк дії яких закінчився, та за договорами банківського рахунку буде повідомлена додатково на сайті Фонду та на сайті ПАТ КБ "ІНТЕРБАНК".

Потрібно відзначити, що ПАТ КБ "ІНТЕРБАНК" не залучав кошти на вклади, підтверджені ощадним (депозитним) сертифікатом на пред’явника, та на вклади у банківських металах, що не підпадають під гарантію Фонду.

Додатково повідомляємо, що на сайті Фонду в розділі Відео розміщено відеоролик "Як діяти вкладнику у випадку віднесення банку до категорії неплатоспроможних та початку тимчасової адміністрації", а також розміщено інформаційну брошуру під назвою: "Поради вкладникам. Що робити, якщо банк став неплатоспроможним?".

 

Довідка:

Уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на здійснення тимчасової адміністрації в ПАТ КБ "ІНТЕРБАНК" призначено Кононця Вадима Валерійовича - провідного професіонала з питань врегулювання неплатоспроможності банків відділу запровадження процедури тимчасової адміністрації та ліквідації департаменту врегулювання неплатоспроможності банків Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Уповноважена особа Фонду від імені Фонду набуває всі повноваження органів управління банку та органів контролю з дня початку тимчасової адміністрації і до її припинення. На період тимчасової адміністрації усі структурні підрозділи, органи та посадові особи ПАТ КБ "ІНТЕРБАНК" підпорядковуються у своїй діяльності уповноваженій особі Фонду і діють у визначених нею межах та порядку.